Wachten op de hulpvraag!
October 10, 2019

Boodschapkaarten.

 

Gisterenavond heb ik meZelf weer kunnen voeden met een opstellingenavond bij “Odessóe veranderwerk”. Iedere keer brengt het zoveel mooie en nieuwe inzichten in en voor meZelf. Er werd een groeps boodschapkaart getrokken en daarna kon degene die wilde aan de slag met een korte opstelling met als thema de getrokken boodschapkaarten en wat die voor je betekenden.

Deze keer 2 kaarten; “Je kwetst jezelf om niet gekwetst te worden door de ander”, en “jezelf veranderen is goed, de rest veranderen zal niet lukken”. Twee prachtige boodschappen die voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Authenticiteit is belangrijk voor mij, ik loop mijn eigen pad op mijn eigen unieke manier. Bang zijn om dan buiten de boot te vallen is soms wel aanwezig en daarin kwets ik dus mezelf Dan ga ik de confrontaties misschien uit de weg om me niet te laten kwetsen/raken door “de ander” maar, is dat geraakt raken niet gewoon nodig om verder te komen met inzichten voor jezelf?!?! Als je geraakt wordt is dat een spiegel, een inzicht en heb je dat nodig om je unieke en eigen pad te lopen/doen. Of, ga je dan proberen “de ander” te veranderen of te bespelen zodat “de ander” het anders gaat zien of voelen?

Dan komen we dus bij de tweede boodschapkaart terecht! Jezelf veranderen is goed, de rest veranderen zal niet lukken. Het enige wat je echt helpt is; daar waar je verandering wenst, met jezelf aan de slag te gaan en niet met de ander. “De ander” is namelijk niet jouw pakkie-an en dat anders willen hebben is denk ik trekken aan een dood paard. Als je het bij jezelf houdt, daar waar het ook hoort!, heb je sowieso minder strijd met “de ander” en kan je gewoon je eigen pad gaan, net zoals “de ander”.

🙏🏼💜⚓️🌏

 

Kapitein op je eigen schip! Jij staat aan het roer, en door inzicht en bewustzijn kun jij je eigen hemel op aarde creëren.